Segur que si et pregunto si tractes bé als teus clients, la resposta automàtica serà: – Sí, i tant! En canvi, si vaig més enllà i et pregunto si els estimes, aquí ja ho no sabràs què respondre o em diràs que tant com estimar, noooo!

I si ara et pregunto si saps quina és l’opinió dels teus clients sobre la teva empresa, estic convençuda de que no t’has atrevit a preguntar-ho directament. M’equivoco? I és quelcom tan important per a l’evolució d’un negoci que caldria fer-ho periòdicament.

Els clients haurien de considerar-se com una de les energies principals que fa moure el nostre negoci agafada de la mà de la força dels nostres empleats i col·laboradors.”

Són prou importants com per a dir obertament, sí, els estimo! Perquè quan estimes quelcom, ho respectes, ho cuides i reflexiones constantment sobre com superar les seves expectatives i ajudar-lo a créixer.

Si ens parem a observar l’Atenció al Client que rebem al nostre dia a dia, a la fleca, a la perruqueria, a la botiga de roba, a la biblioteca… veiem que sol ser pobra en general i en comptades ocasions, podem dir que correcta. I prou! En canvi, quan trobem un negoci que ens fa vibrar la ment i el cor, que supera les nostres expectatives com a clients i on ens sentim escoltats i tinguts en compte…. diem WOW! 

I llavors, com que hem quedat ben satisfets, li fem marketing gratuït a la marca que ens ha enamorat:

  • parlem de la nostra experiència amb els familiars i amics.
  • ho compartim a les nostres xarxes socials.
  • amb molta probabilitat, tornem a repetir la compra.
  • som menys sensibles a les pujades de preu perquè les podem entendre.
Quan vivim experiències memorables, és perquè hem tingut la sort de trobar-nos amb un negoci centrat en el client i no únicament en el seu producte o competència.

 

Exemples coneguts per tots d’aquest tipus d’empreses són empreses com Amazon o Apple. Obsessionats amb la satisfacció del client i en les seves necessitats.

I quan ens podem convertir en una marca «Customer Centric» i oferir una excel·lent experiència de client? Quan complim amb els bàsics de l’Atenció al Client de qualitat. No abans.

Una Atenció al Client Excel·lent és una part d’aquesta experiència de client memorable que ens diferenciarà de la competència i convertirà als nostres clients en ambaixadors de la nostra marca.

Aquí et deixo 8 punts per a fer-te un petit autoanàlisi ara mateix. No importa la mida de la teva empresa, ni el sector, ni si ets online o offline. Endavant!

 

1- Escoltes, entens, preguntes com et veuen i els cuides honestament.

2- Somrius i gaudeixes ajudant-los. Són el que dóna sentit al teu negoci.

3- Treballes ordenadament i evites la multitasca.

4- Empatitzes amb les seves necessitats i problemàtiques.

5- Ets proactiu. No esperes que les coses passin per actuar.

6- Cerques solucions i si no existeixen, les crees.

7- Fas seguiment i tanques sempre els temes.

8- Penses constantment en com sorprendre’ls i anar més enllà del que esperen de tu.

Ho estàs fent? 🙂

[PART 1] Saps què és l’Atenció al Client? Els 4 requisits súper bàsics